Lekka sałatka z wędzonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z wędzonką

Autor: od-kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce mieszamy sałatę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, paprykę. Pokrojoną w paseczki wędzonkę i pokrojoną w piórka cebulę.

Krok 2

W szklance mieszamy olej, wodę, ocet i koperek.

Krok 3

Gotowym sosem polewamy sałatkę i posypujemy ją sezamem.

od-kuchni

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z wędzonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej