
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce mieszamy sałatę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, paprykę. Pokrojoną w paseczki wędzonkę i pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 2
W szklance mieszamy olej, wodę, ocet i koperek.
Krok 3
Gotowym sosem polewamy sałatkę i posypujemy ją sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej