
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce mieszamy sałatę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, paprykę. Pokrojoną w paseczki wędzonkę i pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 2
W szklance mieszamy olej, wodę, ocet i koperek.
Krok 3
Gotowym sosem polewamy sałatkę i posypujemy ją sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej