
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
5 plastrów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczak ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Przygotuj ziołowy sos - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Natkę posiekaj grubo.

Krok 3
Grzyby pokrój w ćwiartki i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj boczek i po chwili cebulę pokrojoną w cienkie paski. Smaż chwilę razem, dopraw do smaku.

Krok 4
W misce połącz: pęczak, grzyby z boczkiem i cebulą oraz posiekana natkę. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast prawdziwków możesz użyć innych dostępnych grzybów, np. pieczarek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej