
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
5 plastrów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczak ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Przygotuj ziołowy sos - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Natkę posiekaj grubo.

Krok 3
Grzyby pokrój w ćwiartki i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj boczek i po chwili cebulę pokrojoną w cienkie paski. Smaż chwilę razem, dopraw do smaku.

Krok 4
W misce połącz: pęczak, grzyby z boczkiem i cebulą oraz posiekana natkę. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast prawdziwków możesz użyć innych dostępnych grzybów, np. pieczarek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej