
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
5 plastrów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pęczak ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Przygotuj ziołowy sos - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oleju. Natkę posiekaj grubo.

Krok 3
Grzyby pokrój w ćwiartki i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj boczek i po chwili cebulę pokrojoną w cienkie paski. Smaż chwilę razem, dopraw do smaku.

Krok 4
W misce połącz: pęczak, grzyby z boczkiem i cebulą oraz posiekana natkę. Dodaj przygotowany sos i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę nałóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast prawdziwków możesz użyć innych dostępnych grzybów, np. pieczarek.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























Sałatka z prawdziwkami i pęczakiem

