Sałatka krabowa z marynowanym imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z marynowanym imbirem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.

Krok 2

Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej