
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.
Krok 2
Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.
Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej