Sałatka krabowa z marynowanym imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z marynowanym imbirem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.

Krok 2

Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ryżowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej