
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.
Krok 2
Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.
Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej