
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.
Krok 2
Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.
Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej