Sałatka krabowa z marynowanym imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z marynowanym imbirem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.

Krok 2

Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej