
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
150 mililitrów
50 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb - najlepiej kilkudniowy - kroimy w kostkę. Połowę oliwy ucieramy z rozdrobnioną kostką czosnkową, mieszamy z chlebem. Całość przekładamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w piecyku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia.
Krok 2
Pomidory kroimy w cząstki, ogórka w 2 cm paski, cebulę w piórka, a fileciki w drobną kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając pozostałą oliwę, ocet. czosnek i przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej