
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
150 mililitrów
50 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb - najlepiej kilkudniowy - kroimy w kostkę. Połowę oliwy ucieramy z rozdrobnioną kostką czosnkową, mieszamy z chlebem. Całość przekładamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w piecyku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia.
Krok 2
Pomidory kroimy w cząstki, ogórka w 2 cm paski, cebulę w piórka, a fileciki w drobną kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając pozostałą oliwę, ocet. czosnek i przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej