Panzanella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

150 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb - najlepiej kilkudniowy - kroimy w kostkę. Połowę oliwy ucieramy z rozdrobnioną kostką czosnkową, mieszamy z chlebem. Całość przekładamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w piecyku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia.

Krok 2

Pomidory kroimy w cząstki, ogórka w 2 cm paski, cebulę w piórka, a fileciki w drobną kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając pozostałą oliwę, ocet. czosnek i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej