Panzanella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panzanella

Autor: Agni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

150 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb - najlepiej kilkudniowy - kroimy w kostkę. Połowę oliwy ucieramy z rozdrobnioną kostką czosnkową, mieszamy z chlebem. Całość przekładamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w piecyku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia.

Krok 2

Pomidory kroimy w cząstki, ogórka w 2 cm paski, cebulę w piórka, a fileciki w drobną kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając pozostałą oliwę, ocet. czosnek i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panzanella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej