
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 sztuki
150 mililitrów
50 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb - najlepiej kilkudniowy - kroimy w kostkę. Połowę oliwy ucieramy z rozdrobnioną kostką czosnkową, mieszamy z chlebem. Całość przekładamy na wyłożoną papierem blachę i zapiekamy w piecyku nagrzanym do 180 st. C aż do zrumienienia.
Krok 2
Pomidory kroimy w cząstki, ogórka w 2 cm paski, cebulę w piórka, a fileciki w drobną kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodając pozostałą oliwę, ocet. czosnek i przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































