
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
6 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.
Krok 2
Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.
Krok 3
Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.
Krok 4
Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.
Krok 5
Koperek drobno posiekać.
Krok 6
Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.
Krok 7
W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
Krok 8
Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej