
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
6 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.
Krok 2
Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.
Krok 3
Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.
Krok 4
Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.
Krok 5
Koperek drobno posiekać.
Krok 6
Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.
Krok 7
W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.
Krok 8
Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej