Sałatka ziemniaczana na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana na grilla

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

17

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

6 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.

Krok 2

Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.

Krok 3

Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.

Krok 4

Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Krok 5

Koperek drobno posiekać.

Krok 6

Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.

Krok 7

W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.

Krok 8

Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej