Sałatka ziemniaczana na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana na grilla

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

19

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

6 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.

Krok 2

Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.

Krok 3

Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.

Krok 4

Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Krok 5

Koperek drobno posiekać.

Krok 6

Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.

Krok 7

W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.

Krok 8

Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej