Sałatka ziemniaczana na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana na grilla

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

6

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

6 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Przestudzić i obrać, a następnie pokroić w dość grubą kostkę. Przełożyć do dużej miski.

Krok 2

Ogórki pokroić w drobną kostkę i odcisnąć ręką z soku.

Krok 3

Jajka pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w drobną kostkę.

Krok 4

Rzodkiewki przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Krok 5

Koperek drobno posiekać.

Krok 6

Wszystkie pokrojone składniki dołożyć do ziemniaków.

Krok 7

W miseczce wymieszać majonez, musztardę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól i pieprz. Sałatkę zalać przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać.

Krok 8

Odstawić do lodówki (najlepsza jest po kilku godzinach).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej