Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

70 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokroić w dużą kostkę

Krok 3

Por pokroić w półplasterki.

Krok 4

Rzodkiewki pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek zmiażdżyć

Krok 6

Do miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, por, rzodkiewki i czosnek

Krok 7

Następnie dodać oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię

Krok 8

Wszystko razem dokładnie wymieszać

Krok 9

Przełożyć do szklanej miski, posypać dużą ilością rzeżuchy i włożyć na około 40 minut do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej