Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

70 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokroić w dużą kostkę

Krok 3

Por pokroić w półplasterki.

Krok 4

Rzodkiewki pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek zmiażdżyć

Krok 6

Do miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, por, rzodkiewki i czosnek

Krok 7

Następnie dodać oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię

Krok 8

Wszystko razem dokładnie wymieszać

Krok 9

Przełożyć do szklanej miski, posypać dużą ilością rzeżuchy i włożyć na około 40 minut do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej