Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

70 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.

Krok 2

Pomidory pokroić w dużą kostkę

Krok 3

Por pokroić w półplasterki.

Krok 4

Rzodkiewki pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek zmiażdżyć

Krok 6

Do miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, por, rzodkiewki i czosnek

Krok 7

Następnie dodać oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię

Krok 8

Wszystko razem dokładnie wymieszać

Krok 9

Przełożyć do szklanej miski, posypać dużą ilością rzeżuchy i włożyć na około 40 minut do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej