Kolorowa surówka z zielonej sałaty i rzeżuchy
łatwe
15 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
70 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Krok 2
Pomidory pokroić w dużą kostkę
Krok 3
Por pokroić w półplasterki.
Krok 4
Rzodkiewki pokroić w kostkę
Krok 5
Czosnek zmiażdżyć
Krok 6
Do miski przełożyć zieloną sałatę, pomidory, por, rzodkiewki i czosnek
Krok 7
Następnie dodać oliwę z oliwek i przyprawy: sól morską, pieprz ziołowy i bazylię
Krok 8
Wszystko razem dokładnie wymieszać
Krok 9
Przełożyć do szklanej miski, posypać dużą ilością rzeżuchy i włożyć na około 40 minut do lodówki
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej