Ser feta w sałatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser feta w sałatce

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser feta pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 2

Ogórki kiszone i paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3

Jogurt naturalny połącz ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i połącz z sałatką. Rada: Nie przesadzajmy z ilością sera feta, aby sałatka nie była zbyt słona.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser feta w sałatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej