Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

5 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj musztardę, miód, rodzynki oliwię i ocet balsamiczny – ja robię to w zamkniętym małym słoiku.

Krok 2

Plastry szynki pokrój na mniejsze kawałki. Orzeszki upraż na suchej patelni, na niewielkim ogniu. Mieszaj, aby nie przypiekły się zbyt mocno.

Krok 3

Wszystkie składniki sałaty wymieszaj i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej