Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 plastrów

3 łyżki

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj musztardę, miód, rodzynki oliwię i ocet balsamiczny – ja robię to w zamkniętym małym słoiku.

Krok 2

Plastry szynki pokrój na mniejsze kawałki. Orzeszki upraż na suchej patelni, na niewielkim ogniu. Mieszaj, aby nie przypiekły się zbyt mocno.

Krok 3

Wszystkie składniki sałaty wymieszaj i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z delikatną szynką długodojrzewającą i orzechami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej