Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

60 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.

Krok 3

Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.

Krok 4

Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.

Krok 5

Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.

Krok 6

Podawać posypane pokruszonym serem.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej