Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.

Krok 3

Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.

Krok 4

Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.

Krok 5

Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.

Krok 6

Podawać posypane pokruszonym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej