Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.

Krok 3

Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.

Krok 4

Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.

Krok 5

Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.

Krok 6

Podawać posypane pokruszonym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej