Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Krok 2
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.
Krok 3
Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.
Krok 4
Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.
Krok 5
Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.
Krok 6
Podawać posypane pokruszonym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej