Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy w mundurkach.
Krok 2
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.
Krok 3
Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.
Krok 4
Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.
Krok 5
Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.
Krok 6
Podawać posypane pokruszonym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej