Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.

Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Przygotowujemy sos winegret.

Krok 3

Ugotowane, obrane, ciepłe ziemniaki polewamy sosem i mieszamy z czosnkiem. Odstawiamy.

Krok 4

Cebulę pokroić w piórka. Zrumienić na odrobinie oliwy. Dodać pestki słonecznika. Smażyć przez 2 minuty.

Krok 5

Ziemniaki wymieszać z podsmażoną cebulką i pestkami słonecznika.

Krok 6

Podawać posypane pokruszonym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych ziemniaków z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej