Kolorowa sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka szefa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać razem.

Krok 2

W misce wymieszać majonez, keczup sos chilli. Dodać zawartość saszetki z fixem. Sosem polać sałatkę, wierzch posypać grzankami.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej