Kolorowa sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka szefa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać razem.

Krok 2

W misce wymieszać majonez, keczup sos chilli. Dodać zawartość saszetki z fixem. Sosem polać sałatkę, wierzch posypać grzankami.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej