
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
50 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać razem.
Krok 2
W misce wymieszać majonez, keczup sos chilli. Dodać zawartość saszetki z fixem. Sosem polać sałatkę, wierzch posypać grzankami.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej