Kolorowa sałatka szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka szefa

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać razem.

Krok 2

W misce wymieszać majonez, keczup sos chilli. Dodać zawartość saszetki z fixem. Sosem polać sałatkę, wierzch posypać grzankami.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej