
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Sałatę i szpinak umyć, osuszyć. Chili drobno posiekać. Warzywa wymieszać razem.
Krok 2
W misce wymieszać majonez, keczup sos chilli. Dodać zawartość saszetki z fixem. Sosem polać sałatkę, wierzch posypać grzankami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej