
Składniki
1 opakowanie
75 mililitrów
1 szklanka
75 mililitrów
1 sztuka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wrzuć do wrzącej wody i ugotuj. Gdy będzie miękki odcedź i przełóż do miski.
Krok 2
Osącz kukurydzę na sitku i dodaj do ryżu Paprykę umyj, usuń z niej pestki i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć do sałatki. Dodaj rozdrobnione, albo zmiksowane orzechy
Krok 3
Wymieszaj sok cytrynowy z solą, dodaj oliwę i mieszaj, póki nie powstanie jednolity sos. Wlej go do sałatki i delikatnie wymieszaj całość

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej