Sałatka ryżowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa

Autor: lionessfromnorth

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

75 mililitrów

1 szklanka

75 mililitrów

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wrzuć do wrzącej wody i ugotuj. Gdy będzie miękki odcedź i przełóż do miski.

Krok 2

Osącz kukurydzę na sitku i dodaj do ryżu Paprykę umyj, usuń z niej pestki i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć do sałatki. Dodaj rozdrobnione, albo zmiksowane orzechy

Krok 3

Wymieszaj sok cytrynowy z solą, dodaj oliwę i mieszaj, póki nie powstanie jednolity sos. Wlej go do sałatki i delikatnie wymieszaj całość

lionessfromnorth

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej