Sałatka ryżowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ryżowa

Autor: lionessfromnorth

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

75 mililitrów

1 szklanka

75 mililitrów

1 sztuka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wrzuć do wrzącej wody i ugotuj. Gdy będzie miękki odcedź i przełóż do miski.

Krok 2

Osącz kukurydzę na sitku i dodaj do ryżu Paprykę umyj, usuń z niej pestki i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć do sałatki. Dodaj rozdrobnione, albo zmiksowane orzechy

Krok 3

Wymieszaj sok cytrynowy z solą, dodaj oliwę i mieszaj, póki nie powstanie jednolity sos. Wlej go do sałatki i delikatnie wymieszaj całość

lionessfromnorth

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej