Sałatka ryżowa

Autor: lionessfromnorth

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

75 mililitrów

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wrzuć do wrzącej wody i ugotuj. Gdy będzie miękki odcedź i przełóż do miski.

Krok 2

Osącz kukurydzę na sitku i dodaj do ryżu Paprykę umyj, usuń z niej pestki i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć do sałatki. Dodaj rozdrobnione, albo zmiksowane orzechy

Krok 3

Wymieszaj sok cytrynowy z solą, dodaj oliwę i mieszaj, póki nie powstanie jednolity sos. Wlej go do sałatki i delikatnie wymieszaj całość

lionessfromnorth

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej