Krewetki saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, umyj, odsącz i dopraw solą oraz pieprzem. Jeżeli masz mrożone krewetki, to najpierw je rozmroź w zimnej wodzie.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a harissę rozcieńcz w 125 ml ciepłej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i oliwę i wrzuć krewetki. Podsmaż przez chwilę, po czym dodaj czosnek, harissę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Krewetki ułóż na półmisku, posyp posiekaną natką i udekoruj cytrynami przekrojonymi na ćwiartki. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej