Krewetki saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, umyj, odsącz i dopraw solą oraz pieprzem. Jeżeli masz mrożone krewetki, to najpierw je rozmroź w zimnej wodzie.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a harissę rozcieńcz w 125 ml ciepłej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i oliwę i wrzuć krewetki. Podsmaż przez chwilę, po czym dodaj czosnek, harissę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Krewetki ułóż na półmisku, posyp posiekaną natką i udekoruj cytrynami przekrojonymi na ćwiartki. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej