Krewetki saute przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, umyj, odsącz i dopraw solą oraz pieprzem. Jeżeli masz mrożone krewetki, to najpierw je rozmroź w zimnej wodzie.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a harissę rozcieńcz w 125 ml ciepłej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i oliwę i wrzuć krewetki. Podsmaż przez chwilę, po czym dodaj czosnek, harissę i duś przez 20 minut.

Krok 4

Krewetki ułóż na półmisku, posyp posiekaną natką i udekoruj cytrynami przekrojonymi na ćwiartki. Podawaj na gorąco.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej