Ziemniaki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki meksykańskie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Odcedź, zalej zimną wodą i zostaw w niej na ok. 15 minut. Następnie obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej mocno olej, dodaj ziemniaki układając je płasko o obsmażając na rumiano. Gdy już wszystkie będą rumiane z obu stron dorzuć bardzo drobno posiekaną cebulę i smaż razem chwilę aż ta się zrumieni.

Krok 3

Wlej pomidory i dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, wlej kilka łyżek wody i smaż dalej aż sos zgęstnieje. Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej