Ziemniaki meksykańskie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Odcedź, zalej zimną wodą i zostaw w niej na ok. 15 minut. Następnie obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej mocno olej, dodaj ziemniaki układając je płasko o obsmażając na rumiano. Gdy już wszystkie będą rumiane z obu stron dorzuć bardzo drobno posiekaną cebulę i smaż razem chwilę aż ta się zrumieni.

Krok 3

Wlej pomidory i dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, wlej kilka łyżek wody i smaż dalej aż sos zgęstnieje. Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej