Ziemniaki meksykańskie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Odcedź, zalej zimną wodą i zostaw w niej na ok. 15 minut. Następnie obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej mocno olej, dodaj ziemniaki układając je płasko o obsmażając na rumiano. Gdy już wszystkie będą rumiane z obu stron dorzuć bardzo drobno posiekaną cebulę i smaż razem chwilę aż ta się zrumieni.

Krok 3

Wlej pomidory i dosyp Fix do kurczaka po meksykańsku, wlej kilka łyżek wody i smaż dalej aż sos zgęstnieje. Podawaj na gorąco posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki meksykańskie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej