Schab z chetneyem żurawinowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z chetneyem żurawinowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

0.5 szklanki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przygotować do marynowania - tzn. umyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Krok 2

Wymieszać 4 łyżki oleju z roztartą Bulionetką , szczyptą pieprzu , rozkruszoną mini kostką Czosnek i miodem ( 1 łyżeczka ) . Natrzeć mięso i zostawić na godzinę w lodówce

Krok 3

Włożyć do foliowego rękawa do pieczenia .Piec w piekarniku nagrzanym do 200 * C przez 1 godzinę .

Krok 4

W czasie kiedy mięso się piecze namoczyć żurawinę w 1/3 szklanki gorącej wody .

Krok 5

Por pokroić w plasterki . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju , wsypać por i zeszklić .

Krok 6

Dodać żurawinę z wodą w której sie moczyła , musztardę i miód . Dusić mieszając . Doprawić do smaku Delikatem i grubo zmielonym kolorowym pieprzem .

Krok 7

Upieczone mięso kroić w plastry . Obkładać chetneyem żurawinowym .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z chetneyem żurawinowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej