
Składniki
6 łyżek
1 szczypta
0.5 szklanki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przygotować do marynowania - tzn. umyć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 2
Wymieszać 4 łyżki oleju z roztartą Bulionetką , szczyptą pieprzu , rozkruszoną mini kostką Czosnek i miodem ( 1 łyżeczka ) . Natrzeć mięso i zostawić na godzinę w lodówce
Krok 3
Włożyć do foliowego rękawa do pieczenia .Piec w piekarniku nagrzanym do 200 * C przez 1 godzinę .
Krok 4
W czasie kiedy mięso się piecze namoczyć żurawinę w 1/3 szklanki gorącej wody .
Krok 5
Por pokroić w plasterki . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju , wsypać por i zeszklić .
Krok 6
Dodać żurawinę z wodą w której sie moczyła , musztardę i miód . Dusić mieszając . Doprawić do smaku Delikatem i grubo zmielonym kolorowym pieprzem .
Krok 7
Upieczone mięso kroić w plastry . Obkładać chetneyem żurawinowym .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej