Schab z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

30 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 pęczki

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij i rozbij tłuczkiem na duży płat. Czosnek zmiażdż. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki, natkę posiekaj. Pieczarki wymieszaj z natką i podduś na maśle. Przypraw.

Krok 3

15 dag migdałów posiekaj, ser pokrój w plastry. Na mięsie ułóż podsmażone pieczarki i natkę, plastry sera i posiekane migdały. Całość zwiń i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Obsmaż na oleju ze wszystkich stron, włóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 5

Pozostałe migdały pokrój i upraż na patelni bez tłuszczu. Posyp nimi roladę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej