Schab z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z migdałami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

30 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

1 łyżka

2 pęczki

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natnij i rozbij tłuczkiem na duży płat. Czosnek zmiażdż. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki, natkę posiekaj. Pieczarki wymieszaj z natką i podduś na maśle. Przypraw.

Krok 3

15 dag migdałów posiekaj, ser pokrój w plastry. Na mięsie ułóż podsmażone pieczarki i natkę, plastry sera i posiekane migdały. Całość zwiń i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Obsmaż na oleju ze wszystkich stron, włóż do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 5

Pozostałe migdały pokrój i upraż na patelni bez tłuszczu. Posyp nimi roladę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z mięsem mielonym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej