Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie

Autor: long.de.xin

ratingratingratingratingrating

6

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

40 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz,ząbki potnij na kawałeczki. Papryczkę chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, a miąższ pokrój w paseczki.

Krok 2

Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso potnij w plasterki, a potem w paski. Włóż do miseczki. Posyp kawałeczkami czosnku i paseczkami chili. Skrop sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Fasolkę oczyść, strączki potnij na duże kawałki. W woku (lub na dużej patelni) rozgrzej olej. Wrzuć zamarynowany schab i mieszając smaż, aż ładnie się zarumieni. Wtedy dodaj fasolę. Całość podlej 100 ml ciepłej wody, przykryj i duś do miękkości. Całość podaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab z pieczarkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej