Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie

Autor: long.de.xin

ratingratingratingratingrating

6

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

40 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz,ząbki potnij na kawałeczki. Papryczkę chili rozetnij, czubkiem noża usuń pestki, a miąższ pokrój w paseczki.

Krok 2

Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso potnij w plasterki, a potem w paski. Włóż do miseczki. Posyp kawałeczkami czosnku i paseczkami chili. Skrop sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Fasolkę oczyść, strączki potnij na duże kawałki. W woku (lub na dużej patelni) rozgrzej olej. Wrzuć zamarynowany schab i mieszając smaż, aż ładnie się zarumieni. Wtedy dodaj fasolę. Całość podlej 100 ml ciepłej wody, przykryj i duś do miękkości. Całość podaj np. z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab po azjatycku w czosnkowej marynacie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej