Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
350 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 3
Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.
Krok 4
Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej