Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 3

Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.

Krok 4

Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 06.06.2018

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej