Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

350 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 3

Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.

Krok 4

Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 06.06.2018

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z boczkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej