Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym
łatwe
155 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
350 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 3
Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.
Krok 4
Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej