Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

152 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

350 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz odrobiną soli. Kotlety natrzyj marynatą.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondelku z piwem i doprowadź do wrzenia. Dodaj gałązkę tymianku, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 3

Patelnię wyłóż pergaminem, lekko rozgrzej, a następnie ułóż na papierze zamarynowane kotlety.

Krok 4

Kotlety smaż po 3 minuty z każdej strony, przewracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj polane piwnym sosem z warzywami i np. ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 06.06.2018

    niedobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane kotlety schabowe z sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej