Baranina duszona ze śliwkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

250 gramów

1 kilogram

50 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.

Krok 1

Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.

Krok 1

Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.

Krok 1

Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.

Krok 1

Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pączki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej