Baranina duszona ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.

Krok 3

Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.

Krok 4

Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.

Krok 5

Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej