Baranina duszona ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.

Krok 3

Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.

Krok 4

Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.

Krok 5

Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej