Baranina duszona ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

1 kilogram

150 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.

Krok 3

Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.

Krok 4

Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.

Krok 5

Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

2

Opinie o przepisie

  • Gie-ga

    Gie-ga , 10.10.2024

    A ile maki

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Siekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej