
Składniki
1 szczypta
250 gramów
1 kilogram
150 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.
Krok 3
Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.
Krok 4
Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.
Krok 5
Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej