Baranina duszona ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baranina duszona ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

250 gramów

1 kilogram

150 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.

Krok 3

Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.

Krok 4

Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.

Krok 5

Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

2

Opinie o przepisie

  • Gie-ga

    Gie-ga , 10.10.2024

    A ile maki

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baranina duszona ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej