
Składniki
1 szczypta
250 gramów
1 kilogram
150 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso, oczyść i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle*.
Krok 2
Cebulę posiekaj, a śliwki namocz.
Krok 3
Do mięsa dodaj cebulę oraz mąkę i smaż, aż się zarumienią.
Krok 4
Skrop wodą, posól, dopraw cynamonem, szafranem, papryką i solą i smaż około 120 minut.
Krok 5
Żeberka obłóż śliwkami i smaż jeszcze godzinę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej