Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion)

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

217 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z jogurtem i posiekanymi ziołami, dodaj sok z cytryny, posiekaną ostrą papryczką i czosnek, całość dopraw miodem.

Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnię schabu. Mięso pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.

Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - Krok 2

Krok 3

Mięso grilluj około 10-12 minut.

Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Ssss Ssss

    Ssss Ssss , 23.04.2015

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion)Schab w marynacie jogurtowej (kuchnia fusion)

Sekretem mięsnych dań z grilla jest marynata. Dzięki pikantnej zalewie nabierają wyrazistego smaku, a odpowiedni dobór jej składników może odmienić każdą potrawę. Schab w marynacie jogurtowej z grilla jest pikantny, soczysty i ma delikatnie chrupiącą skórkę. Jego przygotowanie zacznij właśnie od marynaty. Potrzebne Ci będą do tego: kostka rosołowa, jogurt naturalny, sok z cytryny, zioła, czosnek i drobno posiekana pikantna papryczka. Do tych składników dodaj jeszcze miód i rozetrzyj całość na jednolitą masę. Następnie natrzyj nią dokładnie mięso i odstaw przed grillowaniem w chłodne miejsce, nawet na kilka godzin. Schab w marynacie jogurtowej zyska słodko-pikantny smak, który świetnie współgra zwłaszcza ze świeżymi warzywami. Podawaj go więc z mieszanką sałat skropioną oliwą i posypaną prażonym słonecznikiem. Mięso będzie też smaczne z grillowanymi warzywami – cukinią, ziemniakami, papryką. Do dania wykorzystaj różnego rodzaju sosy, np. czosnkowy lub tzatziki. Przygotuj wyśmienity schab według podanego przepisu.