
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
6 łyżeczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 2
Natrzyj mięso majerankiem i posmaruj marynatą.

Krok 3
Mięso obsmaż na pozostałym oleju.

Krok 4
Mięso umieść w rękawie do pieczenia.. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz godzinę.

Krok 5
Jabłka pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny.

Krok 6
Wyjmij mięso po godzinie pieczenia, rozetnij torebkę. W mięsie zrób poprzeczne nacięcia. Powkładaj w nie jabłka, obłóż masłem i piecz jeszcze pół godziny.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń schabowa przekładana jabłkami
Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłkami to świetna propozycja na wykwintny obiad. Najważniejsze podczas pieczenia mięsa takiego jak schab jest przygotowanie marynaty. To dzięki niej potrawa jest miękka i soczysta oraz zyskuje wspaniały smak. Przesiąknięta przyprawami kusi aromatem, a w połączeniu z jabłkami wygląda bardzo szykownie. Marynatę przygotujesz mieszając oliwę, sos Knorr, czosnek oraz pachnące przyprawy. Warto dodać świeże zioła, które mają bardziej intensywny zapach od suszonych. Przed włożeniem do piekarnika, obsmaż przez chwilę mięso na patelni, dzięki czemu z wierzchu będzie przyjemnie chrupiące. Piecz schab przez godzinę, po czym nadziej go jabłkami pokrojonymi w plastry. Nie zapomnij, żeby wcześniej skropić je cytryną – nie zrobią się brązowe i zachowają ładny wygląd. Pieczeń serwuj w całości – na pewno zrobi wrażenie już samym wyglądem.