Pieczeń schabowa przekładana jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

521 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

6 łyżeczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Soczyste żeberka w coli Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oleju i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 1

Krok 2

Natrzyj mięso majerankiem i posmaruj marynatą.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 2

Krok 3

Mięso obsmaż na pozostałym oleju.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 3

Krok 4

Mięso umieść w rękawie do pieczenia.. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz godzinę.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 4

Krok 5

Jabłka pokrój w grube plastry, skrop sokiem z cytryny.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 5

Krok 6

Wyjmij mięso po godzinie pieczenia, rozetnij torebkę. W mięsie zrób poprzeczne nacięcia. Powkładaj w nie jabłka, obłóż masłem i piecz jeszcze pół godziny.

Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń schabowa przekładana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń schabowa przekładana jabłkamiPieczeń schabowa przekładana jabłkami

Coraz częściej łączymy mięsa ze słodkimi dodatkami, na przykład z owocami. Schab nadziewany jabłkami to świetna propozycja na wykwintny obiad. Najważniejsze podczas pieczenia mięsa takiego jak schab jest przygotowanie marynaty. To dzięki niej potrawa jest miękka i soczysta oraz zyskuje wspaniały smak. Przesiąknięta przyprawami kusi aromatem, a w połączeniu z jabłkami wygląda bardzo szykownie. Marynatę przygotujesz mieszając oliwę, sos Knorr, czosnek oraz pachnące przyprawy. Warto dodać świeże zioła, które mają bardziej intensywny zapach od suszonych. Przed włożeniem do piekarnika, obsmaż przez chwilę mięso na patelni, dzięki czemu z wierzchu będzie przyjemnie chrupiące. Piecz schab przez godzinę, po czym nadziej go jabłkami pokrojonymi w plastry. Nie zapomnij, żeby wcześniej skropić je cytryną – nie zrobią się brązowe i zachowają ładny wygląd. Pieczeń serwuj w całości – na pewno zrobi wrażenie już samym wyglądem.