Pierś z kurczaka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka na szybko

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na 4 części i dajemy na patelnię na której są już 2 łyżki oleju kokosowego, dzięki któremu pierś będzie miała cudowny zapach kokosu i smak. Na pierś dajemy przyprawy jak pieprz, paprykę ostrą i słodką, kroimy w plasterki 2 ząbki czosnku. Na wszystko kruszymy jeszcze jeden rosołek Winiary.

Krok 2

Następnie robimy sałatkę. Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce. Na koniec zalewa. Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku. Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.

Krok 3

Gdy mięsko podsmażymy wykładamy na talerzyk i sałatka. Zdrowo, szybko i lekko strawnie. A w dodatku w domu unosi się zapach kokosu. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej