
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy na 4 części i dajemy na patelnię na której są już 2 łyżki oleju kokosowego, dzięki któremu pierś będzie miała cudowny zapach kokosu i smak. Na pierś dajemy przyprawy jak pieprz, paprykę ostrą i słodką, kroimy w plasterki 2 ząbki czosnku. Na wszystko kruszymy jeszcze jeden rosołek Winiary.
Krok 2
Następnie robimy sałatkę. Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce. Na koniec zalewa. Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku. Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.
Krok 3
Gdy mięsko podsmażymy wykładamy na talerzyk i sałatka. Zdrowo, szybko i lekko strawnie. A w dodatku w domu unosi się zapach kokosu. Polecam.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej