Pierś z kurczaka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z kurczaka na szybko

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na 4 części i dajemy na patelnię na której są już 2 łyżki oleju kokosowego, dzięki któremu pierś będzie miała cudowny zapach kokosu i smak. Na pierś dajemy przyprawy jak pieprz, paprykę ostrą i słodką, kroimy w plasterki 2 ząbki czosnku. Na wszystko kruszymy jeszcze jeden rosołek Winiary.

Krok 2

Następnie robimy sałatkę. Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce. Na koniec zalewa. Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku. Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.

Krok 3

Gdy mięsko podsmażymy wykładamy na talerzyk i sałatka. Zdrowo, szybko i lekko strawnie. A w dodatku w domu unosi się zapach kokosu. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej