Pierś z kurczaka na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka na szybko

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na 4 części i dajemy na patelnię na której są już 2 łyżki oleju kokosowego, dzięki któremu pierś będzie miała cudowny zapach kokosu i smak. Na pierś dajemy przyprawy jak pieprz, paprykę ostrą i słodką, kroimy w plasterki 2 ząbki czosnku. Na wszystko kruszymy jeszcze jeden rosołek Winiary.

Krok 2

Następnie robimy sałatkę. Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce. Na koniec zalewa. Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku. Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.

Krok 3

Gdy mięsko podsmażymy wykładamy na talerzyk i sałatka. Zdrowo, szybko i lekko strawnie. A w dodatku w domu unosi się zapach kokosu. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej