Makaron z łososiem po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

5 łyżek

1 sztuka

50 mililitrów

0.2 kilograma

3 łyżki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.

Krok 2

Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.

Krok 3

Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.

Krok 5

Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.

Krok 6

W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.

Krok 7

Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej