Makaron z łososiem po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

5 łyżek

1 sztuka

50 mililitrów

0.2 kilograma

3 łyżki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.

Krok 2

Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.

Krok 3

Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.

Krok 5

Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.

Krok 6

W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.

Krok 7

Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej