
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
5 łyżek
1 sztuka
50 mililitrów
0.2 kilograma
3 łyżki
0.4 kilograma
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.
Krok 2
Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.
Krok 3
Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 4
Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.
Krok 5
Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.
Krok 6
W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.
Krok 7
Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej