
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
5 łyżek
1 sztuka
50 mililitrów
0.2 kilograma
3 łyżki
0.4 kilograma
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.
Krok 2
Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.
Krok 3
Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 4
Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.
Krok 5
Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.
Krok 6
W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.
Krok 7
Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej