
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
5 łyżek
1 sztuka
50 mililitrów
0.2 kilograma
3 łyżki
0.4 kilograma
0.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.
Krok 2
Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.
Krok 3
Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 4
Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.
Krok 5
Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.
Krok 6
W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.
Krok 7
Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej