Makaron z łososiem po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

5 łyżek

1 sztuka

50 mililitrów

0.2 kilograma

3 łyżki

0.4 kilograma

0.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój szparagi na kawałki, ugotuj je w wodzie.

Krok 2

Makaron ryżowy ugotuj i odcedź.

Krok 3

Filety z łososia obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Pieprz utłucz w moździerzu i obtocz nim łososia jednocześnie skrapiając go 1 łyżką sosu sojowego.

Krok 5

Skórkę z limonki pokrój w cienkie paski. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, winem, sokiem z limonki i resztą sosu sojowego.

Krok 6

W woku rozgrzej olej. Podsmaż łososia przez około 1 minutę i wyjmij.

Krok 7

Na tym samym oleju przez około 5 minut smaż szparagi, makaron i sos z mlekiem kokosowym. Na końcu dodaj łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej