Makaron z krewetkami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z krewetkami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżeczki

250 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

0.25 szklanki

2 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.

Krok 2

Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.

Krok 4

Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej