
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżeczki
250 gramów
3 łyżki
150 gramów
2 łyżeczki
2 szklanki
0.25 szklanki
2 szklanki
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.
Krok 2
Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.
Krok 3
Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.
Krok 4
Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.
Krok 5
Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej