Makaron z krewetkami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżeczki

250 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

0.25 szklanki

2 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.

Krok 2

Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.

Krok 4

Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej