Składniki
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżeczki
250 gramów
3 łyżki
150 gramów
2 łyżeczki
2 szklanki
0.25 szklanki
2 szklanki
0.75 szklanki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.
Krok 2
Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.
Krok 3
Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.
Krok 4
Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.
Krok 5
Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej