Makaron z krewetkami po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżeczki

250 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

0.25 szklanki

2 szklanki

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej makaron gorącą wodą, odstaw na godzinę i odsącz.

Krok 2

Do rozgrzanego oleju włóż krewetki i smaż je do momentu, gdy zrobią się różowe. Przełóż na półmisek.

Krok 3

Na oleju podsmaż tofu, rzodkiew i paprykę. Po około 2 minutach wlej jajko. Całość smaż minutę, rozdzielaj kawałki masy łyżką.

Krok 4

Dodaj makaron, kiełki, dymkę, sos rybny, ocet ryżowy i cukier. Smaż około 2 minuty.

Krok 5

Dorzuć krewetki i posyp orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Curry z soczewicy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej