Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
308 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno posiekany czosnek i dodaj odcedzone warzywa.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 2

Krok 3

Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekane zioła i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami  Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.