Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

244 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno posiekany czosnek i dodaj odcedzone warzywa.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 2

Krok 3

Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekane zioła i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej