Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
308 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno posiekany czosnek i dodaj odcedzone warzywa.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 2

Krok 3

Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekane zioła i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami  Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.