Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami
łatwe
77 osób zapisało

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Krok 2
Na patelni zeszklij drobno posiekany czosnek i dodaj odcedzone warzywa.

Krok 3
Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekane zioła i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo oprószyć świeżo mielonym pieprzem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej