Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
308 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 1

Krok 2

Na patelni zeszklij drobno posiekany czosnek i dodaj odcedzone warzywa.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 2

Krok 3

Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekane zioła i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami  Kremowe brokuły z kalafiorem, czosnkiem i ziołami

Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.