Łosoś w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w galarecie

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

8

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

224 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru.

Krok 3

Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.

aginaa

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej