Łosoś w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś w galarecie

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

219 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru.

Krok 3

Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.

aginaa

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona cukinia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej