Czekoladowo bananowe babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowo bananowe babeczki

Autor: martyna1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

90 gramów

125 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

90 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić pół kostki margaryny na ogniu. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem na talerz. Pokroić czekoladę na małe kawałeczki. Rozbełtać jajko w małej miseczce, banana rozdrobnić na talerzu.

Krok 2

Do dużej miski wsyp cukier i wrzuć rozdrobnionego banana i wlać roztopioną margarynę do dużej miski wymieszaj razem. Wlej do dużej miski jako i wymieszaj na końcu wsyp mąkę i wrzuć pokrojoną czekoladę i razem wymieszaj.

Krok 3

Do foremek nałóż łyżeczką masę i włóż do piekarnika na grzanego do 180stopni na około 20min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej