
Składniki
1 sztuka
90 gramów
125 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
90 gramów
2 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić pół kostki margaryny na ogniu. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem na talerz. Pokroić czekoladę na małe kawałeczki. Rozbełtać jajko w małej miseczce, banana rozdrobnić na talerzu.
Krok 2
Do dużej miski wsyp cukier i wrzuć rozdrobnionego banana i wlać roztopioną margarynę do dużej miski wymieszaj razem. Wlej do dużej miski jako i wymieszaj na końcu wsyp mąkę i wrzuć pokrojoną czekoladę i razem wymieszaj.
Krok 3
Do foremek nałóż łyżeczką masę i włóż do piekarnika na grzanego do 180stopni na około 20min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























