Czekoladowo bananowe babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowo bananowe babeczki

Autor: martyna1

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

90 gramów

125 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

90 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić pół kostki margaryny na ogniu. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem na talerz. Pokroić czekoladę na małe kawałeczki. Rozbełtać jajko w małej miseczce, banana rozdrobnić na talerzu.

Krok 2

Do dużej miski wsyp cukier i wrzuć rozdrobnionego banana i wlać roztopioną margarynę do dużej miski wymieszaj razem. Wlej do dużej miski jako i wymieszaj na końcu wsyp mąkę i wrzuć pokrojoną czekoladę i razem wymieszaj.

Krok 3

Do foremek nałóż łyżeczką masę i włóż do piekarnika na grzanego do 180stopni na około 20min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowo bananowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone Banany
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej