Krówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krówka

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

2.5 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 opakowania

1 opakowanie

5 opakowań

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej