Krówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krówka

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2.5 łyżki

1 opakowanie

3 opakowania

5 opakowań

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej