Krówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krówka

Autor: mała gastronomia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

1 szklanka

2 szklanki

2.5 łyżki

1 opakowanie

3 opakowania

5 opakowań

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej