
Składniki
2.5 łyżki
1 szklanka
2 szklanki
2.5 łyżki
1 opakowanie
3 opakowania
5 opakowań
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masa budyniowa : 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 1 szkl.cukru 1 cukier waniliowy to wszystko zagotować po ostudzeniu wymiksować np. mikserem z kostką masła Śmietana : galaretkę cytrynową ostudzić , ubić te 3 śmietanki kremówki 30% ( moga być nawet 38%) , po czym wymieszać z niezsiadniętą galaretką . układać warstwami : od dołu : herbatniki masa budyniowa krakersy krem krówka herbatniki śmietana można posypać kolorową posypką :) jest wyśmienita ! naprawdę polecam
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej