Krem z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z winogronami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka odłączyć od białek i mieszać z cukrem tak długo, aż utworzą delikatny krem. Nadal ucierając żółtka dodać delikatnie czerwone wino. Namoczoną żelatynę postawić na najmniejszym ogniu i podgrzać. Po podgrzaniu wlać do kremu z żółtek i wina, nadal mieszając. Śmietanę dobrze ubić i nie przestając mieszać dodać do kremu winnego. Całość przełożyć do pucharków. Cukier wsypać do miseczki. Winogrona dokładnie umyć pod zimną wodą, osuszyć, a następnie obtoczyć je w cukrze. Deser w pucharkach udekorować winogronami i listkami melisy. Deser podawać od razu po przygotowaniu. Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z jajek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej