Krem z winogronami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z winogronami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Żółtka odłączyć od białek i mieszać z cukrem tak długo, aż utworzą delikatny krem. Nadal ucierając żółtka dodać delikatnie czerwone wino. Namoczoną żelatynę postawić na najmniejszym ogniu i podgrzać. Po podgrzaniu wlać do kremu z żółtek i wina, nadal mieszając. Śmietanę dobrze ubić i nie przestając mieszać dodać do kremu winnego. Całość przełożyć do pucharków. Cukier wsypać do miseczki. Winogrona dokładnie umyć pod zimną wodą, osuszyć, a następnie obtoczyć je w cukrze. Deser w pucharkach udekorować winogronami i listkami melisy. Deser podawać od razu po przygotowaniu. Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z winogronami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej