Szarlotka z marcepanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka z marcepanem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schłodzić, rozwałkować z brzegiem w tortownicy, podpiec na złoto. W międzyczasie masę marcepanową utrzeć z amaretto, jajka ubić z cukrem, wszystko wymieszać razem, połączyć delikatnie z bitą śmietaną. Jabłka rozłożyć na podpieczonym cieście, zalać masą jajeczną, piec 50 min w 180`C.

Krok 2

Szarlotka zwykle należy do trudniejszych ciast. Wadą tego deseru jest to, że bardzo łatwo go zepsuć i nie zawsze on wychodzi. No, ale jeśli już wyjdzie to trzeba przyznać, że zawsze jest on wyśmienity - szczególnie dzięki orzeźwiającemu smakowi jabłek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka z marcepanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej