Krążki z jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki z jabłka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: wymieszaj mleko z mąką i odłóż w chłodne miejsce na kilkanaście minut.

Krok 2

W tym czasie obierz jabłka i pokrój je na równe krążki (pamiętaj o usunięciu pestek z owoców).

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej (ważne, by oleju nie było zbyt dużo, bo wtedy krążki nie będą miały smaku). Krążki jabłek obtocz w cieście i wrzuć na patelnię.

Krok 4

Po kilku minutach obróć je, by podsmażyły się z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem możesz polać je słodką śmietaną lub jogurtem naturalnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej