Krążki z jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki z jabłka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: wymieszaj mleko z mąką i odłóż w chłodne miejsce na kilkanaście minut.

Krok 2

W tym czasie obierz jabłka i pokrój je na równe krążki (pamiętaj o usunięciu pestek z owoców).

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej (ważne, by oleju nie było zbyt dużo, bo wtedy krążki nie będą miały smaku). Krążki jabłek obtocz w cieście i wrzuć na patelnię.

Krok 4

Po kilku minutach obróć je, by podsmażyły się z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem możesz polać je słodką śmietaną lub jogurtem naturalnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki z jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej