
Składniki
null
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: wymieszaj mleko z mąką i odłóż w chłodne miejsce na kilkanaście minut.
Krok 2
W tym czasie obierz jabłka i pokrój je na równe krążki (pamiętaj o usunięciu pestek z owoców).
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej (ważne, by oleju nie było zbyt dużo, bo wtedy krążki nie będą miały smaku). Krążki jabłek obtocz w cieście i wrzuć na patelnię.
Krok 4
Po kilku minutach obróć je, by podsmażyły się z obu stron.
Krok 5
Przed podaniem możesz polać je słodką śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej