Kromki z lodów gruszkowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kromki z lodów gruszkowych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

3 łyżki

500 gramów

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij na sztywną pianę.

Krok 2

Gruszki zmiksuj z łyżką stołową miodu.

Krok 3

Kwaśne mleko zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi miodu, domieszaj gruszki i śmietanę. Przypraw do smaku.

Krok 4

Napełnij masą formę i zamrażaj w niskiej temperaturze co najmniej 4 godziny. Od czasu do czasu przemieszaj.

Krok 5

Wstaw formę na krótko do ciepłej wody. Następnie odwróć, wyjmij z formy i pokrój w plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej