
Składniki
300 mililitrów
3 łyżki
500 gramów
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Gruszki zmiksuj z łyżką stołową miodu.
Krok 3
Kwaśne mleko zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi miodu, domieszaj gruszki i śmietanę. Przypraw do smaku.
Krok 4
Napełnij masą formę i zamrażaj w niskiej temperaturze co najmniej 4 godziny. Od czasu do czasu przemieszaj.
Krok 5
Wstaw formę na krótko do ciepłej wody. Następnie odwróć, wyjmij z formy i pokrój w plasterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej