Kromki z lodów gruszkowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kromki z lodów gruszkowych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

750 mililitrów

300 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij na sztywną pianę.

Krok 2

Gruszki zmiksuj z łyżką stołową miodu.

Krok 3

Kwaśne mleko zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi miodu, domieszaj gruszki i śmietanę. Przypraw do smaku.

Krok 4

Napełnij masą formę i zamrażaj w niskiej temperaturze co najmniej 4 godziny. Od czasu do czasu przemieszaj.

Krok 5

Wstaw formę na krótko do ciepłej wody. Następnie odwróć, wyjmij z formy i pokrój w plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kromki z lodów gruszkowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej