
Składniki
300 mililitrów
3 łyżki
500 gramów
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Gruszki zmiksuj z łyżką stołową miodu.
Krok 3
Kwaśne mleko zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi miodu, domieszaj gruszki i śmietanę. Przypraw do smaku.
Krok 4
Napełnij masą formę i zamrażaj w niskiej temperaturze co najmniej 4 godziny. Od czasu do czasu przemieszaj.
Krok 5
Wstaw formę na krótko do ciepłej wody. Następnie odwróć, wyjmij z formy i pokrój w plasterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej