Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij banany po 2 centymetry z każdej strony - nie obieraj ze skóry!

Krok 2

Następnie ułóż je w łódeczce z folii aluminiowej i piecz.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj na wiórki.

Krok 4

Po upieczeniu obierz ze skórki i posyp czekoladą.

Krok 5

Z jogurtu i owoców leśnych zrób sos i polej banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej