Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij banany po 2 centymetry z każdej strony - nie obieraj ze skóry!

Krok 2

Następnie ułóż je w łódeczce z folii aluminiowej i piecz.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj na wiórki.

Krok 4

Po upieczeniu obierz ze skórki i posyp czekoladą.

Krok 5

Z jogurtu i owoców leśnych zrób sos i polej banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z białym serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej