Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij banany po 2 centymetry z każdej strony - nie obieraj ze skóry!

Krok 2

Następnie ułóż je w łódeczce z folii aluminiowej i piecz.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj na wiórki.

Krok 4

Po upieczeniu obierz ze skórki i posyp czekoladą.

Krok 5

Z jogurtu i owoców leśnych zrób sos i polej banany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banan grillowany z czekoladą z sosem z owoców leśnych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej