
Składniki
1 łyżeczka
2.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, cukrem oraz zwykłym mlekiem.
Krok 2
Dodaj skórkę z limonki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3
Wyjmij ryż z piekarnika, usuń skórkę z limonki i przypraw anyżem.
Krok 4
Dodaj kawałki masła. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na około 1-1,5 godziny do powstania rumianej skórki. Możesz podawać z owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej