Pudding po Tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding po Tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, cukrem oraz zwykłym mlekiem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 3

Wyjmij ryż z piekarnika, usuń skórkę z limonki i przypraw anyżem.

Krok 4

Dodaj kawałki masła. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na około 1-1,5 godziny do powstania rumianej skórki. Możesz podawać z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej