Pudding po Tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding po Tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, cukrem oraz zwykłym mlekiem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 3

Wyjmij ryż z piekarnika, usuń skórkę z limonki i przypraw anyżem.

Krok 4

Dodaj kawałki masła. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na około 1-1,5 godziny do powstania rumianej skórki. Możesz podawać z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej