Pudding po Tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding po Tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2.5 szklanki

50 gramów

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ryż z mlekiem kokosowym, cukrem oraz zwykłym mlekiem.

Krok 2

Dodaj skórkę z limonki i przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 3

Wyjmij ryż z piekarnika, usuń skórkę z limonki i przypraw anyżem.

Krok 4

Dodaj kawałki masła. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na około 1-1,5 godziny do powstania rumianej skórki. Możesz podawać z owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding po Tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej