
Składniki
1 łyżka
1 gram
2 sztuki
1 gram
1 sztuka
1 sztuka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początek należy umyć owoce. Śliwki odcedzić od kompotu, jeżeli w śliwkach są pestki należy je usunąć. Następnie jabłka obrać ze skórki, przekroić i usunąć środek z nasionami, potem pokroić jabłko w kostkę. Potem do garnka wlać kompot ze śliwek i go podgrzać. Dodać do niego skórkę z cytryny i kawałki jabłka, gotować przez około 5 minut. Po 5 minutach wyjąć skórkę z cytryny i wlać sok z cytryny. Potem do wody dodać mąkę, dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Mąkę z wodą wlać do kompotu i wymieszać, po czym dodać śliwki. Przez chwilę gotować, potem odstawić, aby ostygło. Natomiast śmietanę należy ubić z 1 łyżeczką cukru. Ostygnięty kisiel przelać do misek i włożyć do lodówki. Na koniec ozdobić kisiel śmietaną i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej