Kisiel owocowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel owocowy ze śmietaną

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 gram

2 sztuki

1 gram

1 sztuka

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek należy umyć owoce. Śliwki odcedzić od kompotu, jeżeli w śliwkach są pestki należy je usunąć. Następnie jabłka obrać ze skórki, przekroić i usunąć środek z nasionami, potem pokroić jabłko w kostkę. Potem do garnka wlać kompot ze śliwek i go podgrzać. Dodać do niego skórkę z cytryny i kawałki jabłka, gotować przez około 5 minut. Po 5 minutach wyjąć skórkę z cytryny i wlać sok z cytryny. Potem do wody dodać mąkę, dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Mąkę z wodą wlać do kompotu i wymieszać, po czym dodać śliwki. Przez chwilę gotować, potem odstawić, aby ostygło. Natomiast śmietanę należy ubić z 1 łyżeczką cukru. Ostygnięty kisiel przelać do misek i włożyć do lodówki. Na koniec ozdobić kisiel śmietaną i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel owocowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej