
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do likieru wsypać żelatynę i wiórki kokosowe, całość zostawić na 30 minut, aby wszystko sobą przeszło. Śmietanę kremówkę ubić na bitą śmietanę powoli dodając cukier puder. Następnie białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, również dodając cukier puder. Banany zmiksować i dodać do nich likier z dodatkami. Masę miksować przez około 2-3 minuty, później wstawić do lodówki na 20-30 minut. Do bananów dodać pianę i bitą śmietanę, wymieszać dokładnie masę i przełożyć do pucharków. Pucharki wstawić do lodówki na 2 godziny. Jednego banana pokroić na równe plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zrobiły się brązowe. Plasterki bananów ułożyć na górze deseru i udekorować listkami melisy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej