Bananowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowy przysmak

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do likieru wsypać żelatynę i wiórki kokosowe, całość zostawić na 30 minut, aby wszystko sobą przeszło. Śmietanę kremówkę ubić na bitą śmietanę powoli dodając cukier puder. Następnie białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, również dodając cukier puder. Banany zmiksować i dodać do nich likier z dodatkami. Masę miksować przez około 2-3 minuty, później wstawić do lodówki na 20-30 minut. Do bananów dodać pianę i bitą śmietanę, wymieszać dokładnie masę i przełożyć do pucharków. Pucharki wstawić do lodówki na 2 godziny. Jednego banana pokroić na równe plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zrobiły się brązowe. Plasterki bananów ułożyć na górze deseru i udekorować listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej