Bananowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bananowy przysmak

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do likieru wsypać żelatynę i wiórki kokosowe, całość zostawić na 30 minut, aby wszystko sobą przeszło. Śmietanę kremówkę ubić na bitą śmietanę powoli dodając cukier puder. Następnie białka oddzielić od żółtek i ubić z nich pianę, również dodając cukier puder. Banany zmiksować i dodać do nich likier z dodatkami. Masę miksować przez około 2-3 minuty, później wstawić do lodówki na 20-30 minut. Do bananów dodać pianę i bitą śmietanę, wymieszać dokładnie masę i przełożyć do pucharków. Pucharki wstawić do lodówki na 2 godziny. Jednego banana pokroić na równe plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zrobiły się brązowe. Plasterki bananów ułożyć na górze deseru i udekorować listkami melisy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bananowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej