
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
6 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej