Biszkopt z masą pomarańczową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą pomarańczową

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

3 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka majonezowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej