Biszkopt z masą pomarańczową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą pomarańczową

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

3 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej