
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
6 sztuk
20 dekagramów
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























