Biszkopt z masą pomarańczową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą pomarańczową

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

3 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej