Biszkopt z masą pomarańczową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą pomarańczową

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

20 dekagramów

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej