Biszkopt z masą pomarańczową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z masą pomarańczową

Autor: Bożena P.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

20 dekagramów

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy żółtka i ubijamy dalej.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę i pieczemy około 35 minut.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę .Kisiele rozrobić w 1/2 szkl.wody i dodać do gotującej się wody[ 1,5 szkl.]Zagotować.Wlać galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl.gorącej wody oraz roztopione masło.Wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia.Taką tężejącą masą przełożyć biszkopt.Wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z masą pomarańczową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej