Placki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.2 łyżeczki

6 łyżek

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka cukru, jajka, mąki i proszku wymieszaj ciasto tak gęste jak na naleśniki.

Placki z ananasem - Krok 1

Krok 2

Ananasy odsącz i mocz w cieście, a następnie kładź na rozgrzaną patelnię z olejem i piecz z obu stron na złocisty kolor.

Placki z ananasem - Krok 2

Krok 3

Wyjmuj na papier by odsączyły się z oleju, dodaj na nie bitą śmietanę.

Placki z ananasem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • JULIA

    JULIA , 11.06.2021

    SUPER JEST TEN PRZEPIS

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    bardzo dobre przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa urban

    ewa urban , 14.05.2020

    podobaja mi sie wasze przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej