
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
0.5 mililitra
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.
Krok 4
Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.
Krok 5
Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.
Krok 6
Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej