Lody mango z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

0.5 mililitra

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.

Krok 4

Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.

Krok 5

Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.

Krok 6

Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej