Lody mango z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

0.5 mililitra

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.

Krok 4

Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.

Krok 5

Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.

Krok 6

Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chłopski garnek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej