Składniki
2 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
0.5 mililitra
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.
Krok 4
Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.
Krok 5
Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.
Krok 6
Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej