Lody mango z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

0.5 mililitra

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.

Krok 4

Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.

Krok 5

Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.

Krok 6

Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej