
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
0.5 mililitra
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.
Krok 4
Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.
Krok 5
Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.
Krok 6
Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej