Lody mango z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z kokosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

0.5 mililitra

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.

Krok 4

Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.

Krok 5

Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.

Krok 6

Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej