
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
2 szklanki
1 szklanka
4 sztuki
0.5 mililitra
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mango z 0.5 szklanki cukru, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia przełóż zawartość do rondla i podgrzewaj 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj mango w syropie, dodaj sok z limonki i zmiksuj raz jeszcze. Przykryj i odstaw na godzinę.
Krok 4
Zagotuj mleko ze śmietaną. Po ostudzeniu wymieszaj ze zmiksowanymi owocami, resztą cukru i olejkiem.
Krok 5
Całość zamróź, mieszając co jakiś czas.
Krok 6
Uformuj porcje łyżką do lodów, posyp czipsami kokosowymi i miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej