Konfitura z gruszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Konfitura z gruszek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz, oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Zasyp cukrem.

Krok 2

Powoli podgrzewaj i doprowadź cukier do rozpuszczenia.

Krok 3

Dodaj owoce żurawiny i smaż przez 15 minut.

Krok 4

Włóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej