
Składniki
500 gramów
100 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz, oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Zasyp cukrem.
Krok 2
Powoli podgrzewaj i doprowadź cukier do rozpuszczenia.
Krok 3
Dodaj owoce żurawiny i smaż przez 15 minut.
Krok 4
Włóż do słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej