Konfitura z gruszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Konfitura z gruszek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki obierz, oczyść, a następnie pokrój w ćwiartki. Zasyp cukrem.

Krok 2

Powoli podgrzewaj i doprowadź cukier do rozpuszczenia.

Krok 3

Dodaj owoce żurawiny i smaż przez 15 minut.

Krok 4

Włóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Konfitura z gruszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej