Galaretkowe witrażyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretkowe witrażyki

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

400 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącej wody . Wsypujemy cukier , mieszamy . Studzimy . Wlewamy kefir , energicznie mieszamy .

Krok 2

Masę przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą . Wkładamy do lodówki , aby stężała .

Krok 3

Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu . Odstawiamy do lekkiego stężenia . W bloku kefirowym foremką wykrawamy kształty . W otwory wlewamy galaretkę . Wkładamy do lodówki , żeby galaretka całkowicie stężała. Następnie blok kroimy w kwadraty z witrażem w środku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mini ptysie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej