
Składniki
5 łyżeczek
400 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącej wody . Wsypujemy cukier , mieszamy . Studzimy . Wlewamy kefir , energicznie mieszamy .
Krok 2
Masę przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą . Wkładamy do lodówki , aby stężała .
Krok 3
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu . Odstawiamy do lekkiego stężenia . W bloku kefirowym foremką wykrawamy kształty . W otwory wlewamy galaretkę . Wkładamy do lodówki , żeby galaretka całkowicie stężała. Następnie blok kroimy w kwadraty z witrażem w środku .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej