Galaretkowe witrażyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretkowe witrażyki

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżeczek

400 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącej wody . Wsypujemy cukier , mieszamy . Studzimy . Wlewamy kefir , energicznie mieszamy .

Krok 2

Masę przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą . Wkładamy do lodówki , aby stężała .

Krok 3

Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu . Odstawiamy do lekkiego stężenia . W bloku kefirowym foremką wykrawamy kształty . W otwory wlewamy galaretkę . Wkładamy do lodówki , żeby galaretka całkowicie stężała. Następnie blok kroimy w kwadraty z witrażem w środku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretkowe witrażyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej