
Składniki
5 łyżeczek
400 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuszczamy w szklance gorącej wody . Wsypujemy cukier , mieszamy . Studzimy . Wlewamy kefir , energicznie mieszamy .
Krok 2
Masę przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą . Wkładamy do lodówki , aby stężała .
Krok 3
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu . Odstawiamy do lekkiego stężenia . W bloku kefirowym foremką wykrawamy kształty . W otwory wlewamy galaretkę . Wkładamy do lodówki , żeby galaretka całkowicie stężała. Następnie blok kroimy w kwadraty z witrażem w środku .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























