Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi

Autor: EmilySarah Margaret

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

80 gramów

2 łyżki

250 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczamy margarynę, miód, czekoladę i mleko. Dodajemy płatki i mieszamy. Z masy formujemy kulki, obtaczamy np. w wiórkach kokosowych i układamy na talerzu. Wkładamy do lodówki do ostygnięcia. Polecam bo są pyszne!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis na ciasteczka czekoladowe z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej