Szybka szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka szarlotka

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bierzesz szklankę mąki pszennej, szklankę kaszy mannej, szklankę cukru oraz torebkę proszku do pieczenia.

Krok 2

Mieszasz składniki, po wymieszaniu rozkładasz ponownie na 3 szklanki

Krok 3

1.20 - 1.5 kg jabłek, miksujesz, dodajesz cukier waniliowy i/lub cynamon

Krok 4

na dno tortownicy szklanka "ciasta", warstwa jabłek (połowa masy), następnie kolejna warstwa ciasta, jabłek i na koniec ciasto. Na górę kładziesz pół kostki margaryny pokrojonej w paski.

Krok 5

Piec około 60 min (lub więcej) w temp. 200 stopni.

Krok 6

Wyjąć i wpieprzać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej