Szybka szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka szarlotka

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bierzesz szklankę mąki pszennej, szklankę kaszy mannej, szklankę cukru oraz torebkę proszku do pieczenia.

Krok 2

Mieszasz składniki, po wymieszaniu rozkładasz ponownie na 3 szklanki

Krok 3

1.20 - 1.5 kg jabłek, miksujesz, dodajesz cukier waniliowy i/lub cynamon

Krok 4

na dno tortownicy szklanka "ciasta", warstwa jabłek (połowa masy), następnie kolejna warstwa ciasta, jabłek i na koniec ciasto. Na górę kładziesz pół kostki margaryny pokrojonej w paski.

Krok 5

Piec około 60 min (lub więcej) w temp. 200 stopni.

Krok 6

Wyjąć i wpieprzać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej