
Składniki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bierzesz szklankę mąki pszennej, szklankę kaszy mannej, szklankę cukru oraz torebkę proszku do pieczenia.
Krok 2
Mieszasz składniki, po wymieszaniu rozkładasz ponownie na 3 szklanki
Krok 3
1.20 - 1.5 kg jabłek, miksujesz, dodajesz cukier waniliowy i/lub cynamon
Krok 4
na dno tortownicy szklanka "ciasta", warstwa jabłek (połowa masy), następnie kolejna warstwa ciasta, jabłek i na koniec ciasto. Na górę kładziesz pół kostki margaryny pokrojonej w paski.
Krok 5
Piec około 60 min (lub więcej) w temp. 200 stopni.
Krok 6
Wyjąć i wpieprzać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej