
Składniki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bierzesz szklankę mąki pszennej, szklankę kaszy mannej, szklankę cukru oraz torebkę proszku do pieczenia.
Krok 2
Mieszasz składniki, po wymieszaniu rozkładasz ponownie na 3 szklanki
Krok 3
1.20 - 1.5 kg jabłek, miksujesz, dodajesz cukier waniliowy i/lub cynamon
Krok 4
na dno tortownicy szklanka "ciasta", warstwa jabłek (połowa masy), następnie kolejna warstwa ciasta, jabłek i na koniec ciasto. Na górę kładziesz pół kostki margaryny pokrojonej w paski.
Krok 5
Piec około 60 min (lub więcej) w temp. 200 stopni.
Krok 6
Wyjąć i wpieprzać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej