Szybka szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka szarlotka

Autor: wally

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bierzesz szklankę mąki pszennej, szklankę kaszy mannej, szklankę cukru oraz torebkę proszku do pieczenia.

Krok 2

Mieszasz składniki, po wymieszaniu rozkładasz ponownie na 3 szklanki

Krok 3

1.20 - 1.5 kg jabłek, miksujesz, dodajesz cukier waniliowy i/lub cynamon

Krok 4

na dno tortownicy szklanka "ciasta", warstwa jabłek (połowa masy), następnie kolejna warstwa ciasta, jabłek i na koniec ciasto. Na górę kładziesz pół kostki margaryny pokrojonej w paski.

Krok 5

Piec około 60 min (lub więcej) w temp. 200 stopni.

Krok 6

Wyjąć i wpieprzać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka szarlotka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej