
Składniki
2 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
20 dekagramów
null
2 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżeczki
4 łyżki
2 opakowania
5 dekagramów
5 łyżek
2 opakowania
3 łyżki
null
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: Białka ubij, pod koniec dodaj żółtka i cukier. Wsyp resztę składników na ciasto i wymieszaj.
Krok 2
Wlej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 26x36 cm. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Zrób masę I: budynie ugotuj na mleku, wystudź. Masło utrzyj stopniowo dodając budynie, rodzynki i cukier.
Krok 4
Wykonaj masę II: żelatynę rozpuść w 0.75 szklanki gorącej wody, wystudź. Kawę rozpuść w zagotowanym mleku, ostudź. Wsyp śmietanę i ubij. Dodaj żelatynę i wymieszaj.
Krok 5
Biszkopt przekrój wzdłuż, nasącz alkoholem.
Krok 6
Na spód wyłóż masę I, potem masę II. Schłodź do stężenia, przykryj biszkoptem, polej polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej