
Składniki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki: - mrożone truskawki - cukier brązowy (może być zwykły) - śmietana 30 %
Krok 2
Truskawki dobrze zmrożone wrzucić do wysokiego naczynia wraz z cukrem i zmiskować blenderem. Śmietanę ubić na wysokich obrotach dodając pod koniec cukru do smaku (ja dodaję na jedno opakowanie śmietanki ok. 3 łyżeczek). Następnie sorbet przełożyć, np. do wysokich kieliszków dodać ubitą śmietanę i posypać brązowym cukrem lub ozdobić truskawkami:)) Gotowe! Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej