Ekskluzywny Deser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekskluzywny Deser

Autor: pomarancze89

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki: - mrożone truskawki - cukier brązowy (może być zwykły) - śmietana 30 %

Krok 2

Truskawki dobrze zmrożone wrzucić do wysokiego naczynia wraz z cukrem i zmiskować blenderem. Śmietanę ubić na wysokich obrotach dodając pod koniec cukru do smaku (ja dodaję na jedno opakowanie śmietanki ok. 3 łyżeczek). Następnie sorbet przełożyć, np. do wysokich kieliszków dodać ubitą śmietanę i posypać brązowym cukrem lub ozdobić truskawkami:)) Gotowe! Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej