Ekskluzywny Deser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekskluzywny Deser

Autor: pomarancze89

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki: - mrożone truskawki - cukier brązowy (może być zwykły) - śmietana 30 %

Krok 2

Truskawki dobrze zmrożone wrzucić do wysokiego naczynia wraz z cukrem i zmiskować blenderem. Śmietanę ubić na wysokich obrotach dodając pod koniec cukru do smaku (ja dodaję na jedno opakowanie śmietanki ok. 3 łyżeczek). Następnie sorbet przełożyć, np. do wysokich kieliszków dodać ubitą śmietanę i posypać brązowym cukrem lub ozdobić truskawkami:)) Gotowe! Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Budyniowiec
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej