Ekskluzywny Deser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekskluzywny Deser

Autor: pomarancze89

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki: - mrożone truskawki - cukier brązowy (może być zwykły) - śmietana 30 %

Krok 2

Truskawki dobrze zmrożone wrzucić do wysokiego naczynia wraz z cukrem i zmiskować blenderem. Śmietanę ubić na wysokich obrotach dodając pod koniec cukru do smaku (ja dodaję na jedno opakowanie śmietanki ok. 3 łyżeczek). Następnie sorbet przełożyć, np. do wysokich kieliszków dodać ubitą śmietanę i posypać brązowym cukrem lub ozdobić truskawkami:)) Gotowe! Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekskluzywny Deser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej