Blok zebra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Blok zebra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szerokim garnku zagotuj wodę, postaw na nim miskę i włóż białą czekoladę.

Krok 2

Dodaj masło i mieszaj, aż powstanie jednolita masa. jajka utrzyj z cukrem pudrem, wymieszaj z czekoladą.

Krok 3

Miskę wstaw do gorącej kąpieli, aby masa nie zastygła. Formę keksową wyłóż folią, wlej trochę masy. Przykryj warstwą wafelków, posyp żurawinami i zalej masą.

Krok 4

Powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Ostatnia warstwą powinny być wafelki - 3 wafle odłóż do dekoracji.

Krok 5

Wstaw do lodówki na noc. Blok wyjmij z formy. W kąpieli wodnej stop czekoladę gorzką.

Krok 6

Wlej czekoladę do foliowej torebki, utnij rożek i zrób dekorację „w zebrę”. Posyp posiekanymi waflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Blok zebra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kanapka z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej