Kabaczkowa babka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczkowa babka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

1.5 łyżeczki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajka, olej i cukier.

Krok 2

Wsyp kabaczek i zmiksuj. Dodaj goździki i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do formy i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej