
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
2 szklanki
1.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajka, olej i cukier.
Krok 2
Wsyp kabaczek i zmiksuj. Dodaj goździki i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przełóż do formy i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej