Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
2 szklanki
1.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajka, olej i cukier.
Krok 2
Wsyp kabaczek i zmiksuj. Dodaj goździki i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przełóż do formy i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
11 osób ogląda przepis: 
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej