Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia

Autor: Weronika

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 sztuk

500 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.

Krok 2

2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.

Krok 3

3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,

Krok 4

4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.

Krok 5

5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.

Krok 6

6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.

Krok 7

7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.

Krok 8

Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej