Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia

Autor: Weronika

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 sztuk

300 gramów

500 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.

Krok 2

2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.

Krok 3

3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,

Krok 4

4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.

Krok 5

5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.

Krok 6

6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.

Krok 7

7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.

Krok 8

Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej