
Składniki
500 mililitrów
300 gramów
100 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.
Krok 2
2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.
Krok 3
3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,
Krok 4
4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.
Krok 5
5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.
Krok 6
6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.
Krok 7
7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.
Krok 8
Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























