Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia

Autor: Weronika

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

300 gramów

100 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.

Krok 2

2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.

Krok 3

3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,

Krok 4

4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.

Krok 5

5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.

Krok 6

6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.

Krok 7

7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.

Krok 8

Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto "Odpadek" -bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto półkruche
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej