Danie Szady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie Szady

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

null

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na samym początku do mąki należy dodać masło i wynieść wszystko na ciasto, pod koniec ugniatania nie zapominająć o dodaniu szczypty wanilii do dodania smaku naszemu daniu. Z całości wałkujemy gruby placek po czym porcjujemy go na kilkucentymetrowe paluszki. Paluszki pieczemy na blasze wcześniej natartej masłem. Krem przygotowujemy poprzez rozrobienie śmietany, cukru i masła. Do środka dodajemy utarte orzechy laskowe. Krem gotujemy na małym ogniu. Gdy krem wystygnie posłuży do łączenia paluszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej