Danie Szady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie Szady

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

100 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na samym początku do mąki należy dodać masło i wynieść wszystko na ciasto, pod koniec ugniatania nie zapominająć o dodaniu szczypty wanilii do dodania smaku naszemu daniu. Z całości wałkujemy gruby placek po czym porcjujemy go na kilkucentymetrowe paluszki. Paluszki pieczemy na blasze wcześniej natartej masłem. Krem przygotowujemy poprzez rozrobienie śmietany, cukru i masła. Do środka dodajemy utarte orzechy laskowe. Krem gotujemy na małym ogniu. Gdy krem wystygnie posłuży do łączenia paluszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej