
Składniki
100 mililitrów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
null
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na samym początku do mąki należy dodać masło i wynieść wszystko na ciasto, pod koniec ugniatania nie zapominająć o dodaniu szczypty wanilii do dodania smaku naszemu daniu. Z całości wałkujemy gruby placek po czym porcjujemy go na kilkucentymetrowe paluszki. Paluszki pieczemy na blasze wcześniej natartej masłem. Krem przygotowujemy poprzez rozrobienie śmietany, cukru i masła. Do środka dodajemy utarte orzechy laskowe. Krem gotujemy na małym ogniu. Gdy krem wystygnie posłuży do łączenia paluszków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej