Danie Szady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie Szady

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

null

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na samym początku do mąki należy dodać masło i wynieść wszystko na ciasto, pod koniec ugniatania nie zapominająć o dodaniu szczypty wanilii do dodania smaku naszemu daniu. Z całości wałkujemy gruby placek po czym porcjujemy go na kilkucentymetrowe paluszki. Paluszki pieczemy na blasze wcześniej natartej masłem. Krem przygotowujemy poprzez rozrobienie śmietany, cukru i masła. Do środka dodajemy utarte orzechy laskowe. Krem gotujemy na małym ogniu. Gdy krem wystygnie posłuży do łączenia paluszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej