Danie Szady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Danie Szady

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

null

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na samym początku do mąki należy dodać masło i wynieść wszystko na ciasto, pod koniec ugniatania nie zapominająć o dodaniu szczypty wanilii do dodania smaku naszemu daniu. Z całości wałkujemy gruby placek po czym porcjujemy go na kilkucentymetrowe paluszki. Paluszki pieczemy na blasze wcześniej natartej masłem. Krem przygotowujemy poprzez rozrobienie śmietany, cukru i masła. Do środka dodajemy utarte orzechy laskowe. Krem gotujemy na małym ogniu. Gdy krem wystygnie posłuży do łączenia paluszków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Danie Szady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej