Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem

Autor: Magdalena Kłobukowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać na stolnicę, wsypać cukier, nałożyć zimne masło i posiekać nożem. Dodać 2 żółtka i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na pół godziny do lodówki.Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Ciasto rozwałkować .Na środek ułożyć brzoskwinie ( jeśli są mało słodkie to posypać je dodatkowo cukrem waniliowym,jeśli są słodkie to już nie trzeba). Boki ciasta nakładamy do środka.Śmietanę i żółtko mieszamy ze sobą,dodajemy cukier i kardamon.Wlewamy do środka ciasta na brzoskwinie.

Krok 3

Pieczemy ok 20-25 min aż do zrumienienia ( masa w środku musi się ściąć). Posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze na ciepło!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rustykalna tarta z brzoskwiniami i kardamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dżem z cukinii
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej