Krem cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem cytrynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

5 sztuk

100 gramów

0.5 sztuki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Naczynie postaw na parze, rozpuść i przecedź.

Krok 2

Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, osusz, zetrzyj wierzchnią warstwę skórki na tarce.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier, sok z cytryny, startą wanilię, skórkę cytrynową, rum oraz kolejno żółtka.

Krok 4

Na koniec wylej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką. Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie zalej kremem i pozostaw do wystygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej