
Składniki
150 gramów
5 sztuk
100 gramów
0.5 sztuki
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Naczynie postaw na parze, rozpuść i przecedź.
Krok 2
Cytryny umyj, sparz wrzącą wodą, osusz, zetrzyj wierzchnią warstwę skórki na tarce.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier, sok z cytryny, startą wanilię, skórkę cytrynową, rum oraz kolejno żółtka.
Krok 4
Na koniec wylej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką. Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie zalej kremem i pozostaw do wystygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej